Dienst 112

Home / Dienstverlening / Dienst 112

Ambulancecentrum Antwerpen verzorgt ook het dringend vervoer van regio Antwerpen centrum en regio Rumst.

Onze ziekenwagens staan gestationeerd in de ziekenhuizen Heilige Familie te Rumst, ZNA Sint Elisabeth en Linkeroever te Antwerpen.

Wij voorzien hieruit een 24u permanentie met erkende DGH ambulanciers of verpleegkundige. Deze mensen krijgen scholing via de erkende provincieschool Campus Vesta en worden elk jaar bijgeschoold.

Na een oproep van het hulpcentrum 100 vertrekken onze ziekenwagens binnen de 2 minuten. De patient wordt door onze ambulanciers gestabiliseerd, Indien de situatie levensbedreigend is zal er een MUG-Team opgeroepen worden.

In AZ Heilige Familie voorzien wij in samenwerking het ziekenhuis een officieel erkende PIT ambulance, Deze wordt uitgerust met een ambulancier (DGH) en een Urgentieverpleegkundige. Zij mogen volgens standing orders ter plaatse u medicatie toedienen en medische handelingen stellen. Deze ambulance wordt in bijstand gestuurd bij andere ziekenwagens van deze regio in afwachting van een MUG-equippe. Onze ambulanciers worden hier intern bijgeschoold om de nodige kennis te verkrijgen voor bv. Aanleggen van Lucas, optrekken van medicatie, aanleggen van ECG monitor, en dergelijke…

Alle patiënten worden steeds naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht (opgelegd door hulpcentrum 100). Er kan enkel door beslissing van een dokter afgeweken worden van ziekenhuis.

Indien uw medische toestand het toelaat, kan u onze dispatching bellen naar 03 844 33 33 en wij brengen u naar het ziekenhuis van keuze.